Alla inlägg den 28 maj 2011

Av leo-zana - 28 maj 2011 19:45

Att hundutställning är en bedömnings sport insåg vi verkligen idag! Leo var först ut i ringen på "lilla Stockholm" och vi var riktigt nöjda med hur han sprang och visade upp sig. Men domaren hade en annan åsikt! "Inkorrekt typ för mig" var en del av hans bedömning när Leo fick Sufficent. En besvikelse naturligtvis eftersom han annars fått så fina bedömningar och vi tyckte det gick riktigt bra idag.   


Men Zana var mer domarens typ.   Ja, hela Bondinosgänget passade hans smak eftersom de 5 syskon som ställdes ut fick Excellent. 3 av Zanas syskon fick placering 1:a eller 2:a och Ck. Hela gruppen kom 2:a med HP i avelsklass och likaså i uppfödarklass! Inte illa.

Zana tog sin trogna plats (3:e gången gillt nu ;) ) och fick Excellent och placerades 4:a i konkurrensklass!


Idag kändes det inte som om vi visade upp oss från vår bästa sida, Zana var inte så imponerad av köttbullarna och ville hellre studsa runt i ringen eller nosa sig fram. Men domaren Stephen Wheeler verkade gilla henne och sa vid hennes placering att med lite träning kommer hon placeras bättre. Så det är bara för matte att ta det till sig och öva mer inför kommande utställningar.

Men att överhuvudtaget få Excellent och placera sig i konkurrensklass är ju något att vara nöjd över! Kritiken var fin;"Elegant tik med mycket bra siluett, bra huvud + uttryck, mycket bra kropp för åldern, bra halslängd, vällagd skuldra, mycket bra överlinje, bra ridge, bra rörelser för åldern"

 

Så efter en dag ute i blåsten på Vallentuna flygfält sitter vi nu här hemma och "tinar upp". Hundarna sover trötta, lika vackra som innan vi åkte imorse!   

Presentation


Leo och Zana är 2 Rhodesian Ridgeback.
Leo heter SEVCH Djungelkattens Daintyridged Devil.
Zana heter SEVCH RLDNF Bondinos Nkosazana.
Lejonkungen Leo och prinsessan Nkosazana (betyder just prinsessa på Xhosa och Zulu). Läs mer om dem under presentation.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards