Alla inlägg den 15 maj 2011

Av leo-zana - 15 maj 2011 21:25

Zana och matte åkte till Alingsås/Vårgårda för att besöka goda vänner och delta i SSRS Västra dubbla Rasspecial. Lördagen var det domare Cath Davis från England som dömde. Excellent och 4:e placering i konkurrensklass fick vi och det var vi mycket nöjda med förståss. 11 tikar deltog i vår juniorklass. Se så stolt hon står :)

Bedömningen löd:

"Beutiful pretty bitch. Very good dark eye. Allert expression. Good length of neck. Would prefer better front angulation and return of upper arm. Good bone oand feet. Chest need to drop, this will happen with muturity. Good rear angul with good muscletone. Govers? (jag ser inte riktigt vad det står?) ground efficenly. Nice rich red colour."


Ja det var bara att åka hem till våra goda vänner och ladda för ännu en dag med lite mys, lek och promenader. I morse ringde klockan tidigt igen för att åka till Tånga Hed ännu en gång. Dagens domare var Denise Tatro från USA. Det var lite tuffare bedömning, hon var inte lika frikostig med bedömningen Excellent. Så därför vart vi extra lyckliga över att även idag få Excellent och placeras 4:a i konkurrensklass!  

 Hennes bedömning löd:

"Very pretty head, well balanced, lovely expression. Nice shoulders, lovely ridge. I would prefer a little more leg but lovely bitch overall!"


Så när vi fick åka hem med lite olika vinst presenter och gröna rosetter kände vi oss mycket nöjda! Tack, för inkvartering och trevligt sällskap i Alingsås! Vi väntar med spänning på när ni ska skaffa er egen Ridgeback... vi vet att det smittar!   


Leo och husse har också haft fullt upp i helgen! I fredags var de på 3:e viltspåret och det går superbra! Igår ringde även deras väckarklocka tidigt så att de skulle komma iväg till Enköping för Mentalbeskrivning. Det har ju aldrig blivit av tidigare för Leo, så vi har alla sett fram emot att få se hur han reagerade på alla moment. Han är ju ingen busig unghund utan en ganska cool kille.    

Att jaga en trasa var inte riktigt hans grej (en rådjursklöv hade varit något annat...) men att busa lite med husse på slutet var helt ok. Första spöket var han lite skeptsk mot men det andra kollade han av. Som väntat fick hen en 1:a på skott, sånt oljud behöver man inte bry sig om tycker Leo!


Nu är det 2 nöjda hundar som samlat flocken här hemma. Borta bra men...



Presentation


Leo och Zana är 2 Rhodesian Ridgeback.
Leo heter SEVCH Djungelkattens Daintyridged Devil.
Zana heter SEVCH RLDNF Bondinos Nkosazana.
Lejonkungen Leo och prinsessan Nkosazana (betyder just prinsessa på Xhosa och Zulu). Läs mer om dem under presentation.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tassavtryck


Ovido - Quiz & Flashcards